Produkter
Barboursville Chardonnay Reserve
Fisk, fed
Fjerkræ
Kylling
Pasta
Risotto
Skala
Beskrivelse
Barboursville Vineyards ligger i byen af samme navn i staten Virginia, USA ca. 170 km sydvest for byen Washington DC.
Vingårdens historie kan i princippet føres tilbage til Thomas Jefferson (Præsident i USA 1801 – 1809), som sammen med sin italienske winemaker Filippo Mazzei gjorde et forsøg på at opstarte en vingård i Virginia.
To århundreder senere er det nu lykkedes Barboursville Vineyards at dyrke vin i Guvernør James Barbours gamle plantage. Hovedbygningen til James Barbours plantage var tegnet af James’ gode ven Thomas Jefferson. Desværre nedbrændte hovedbygningen juledag 1884, og kun ruinerne står tilbage. Disse er dog i dag fredet.
I denne vin får Chardonnay-druerne lov til at opnå et højere alkoholindhold på vinstokken end den klassiske Chardonnay. Herefter trækker vinen på fade af fransk og amerikansk eg, der er blevet brugt 2-3 gange. Herved bevares Chardonnayens fylde og friskhed.
Farven er gulgylden. Duften er klassisk Chardonnay med strejf af vanilje fra fadlagringen. Smagen er cremet og fyldig, og eksploderer med fyldige og komplekse aromaer af pære, æble og vanilje. En god syre der er velproportioneret i forhold til den kraftige krop gør, at vinen kan lagres i længere tid.
Serveringsforslag:
Hvidvinsrisotto med parmesan og purløg
Bisque af friske østkystrejer
Dampet blå krabbe
Information
- Fjerkræ
- Kylling
- Pasta
- Risotto